Technologie van reproductiefotografie

Werkproces

Onze wetenschappelijke achtergrond in 'Appearance Science' stelt ons in staat om reproducties van top kwaliteit te maken van uw kunstwerken. Het werkproces om schilderijen te reproduceren omvat 29 stappen en checkpunten om de verlichting op te stellen, de camera in te stellen en de digitale bestanden te converteren. Met behulp van draagbare belichtingsapparatuur is het mogelijk om onze studio ter plaatste op te zetten. Dit elimineert risico's en kosten van transport. We kunnen reproducties maken van onder andere (uit welke periode dan ook):

  • Collages
  • Schilderijen (water- of olieverfbasis)
  • Sculpturen
  • Etsen
  • Assemblages
  • Etc.

Het is mogelijk werken achter glas te reproduceren, wat de risico's van het verwijderen van het werk uit zijn frame elimineert. 


Digitale reproducties

We kunnen bestanden leveren in 8 of 16 bit, in bijvoorbeeld RGB met kleurprofielen zoals sRGB, Adobe RGB of CIELab Kleur. Ook kunnen we u adviseren over de voor u geschikte keuze. Formaten zoals .jpg, .TIFF etc. zijn beschikbaar. Het is mogelijk om stofdeeltjes, vlekjes enz. te verwijderen of de foto uit te knippen rond het frame of het kunstwerk zelf. Daarnaast is het mogelijk om bestanden te leveren die geschikt zijn om af te drukken en andere bestanden voor gebruik op het internet. Let op: bestanden die geoptimaliseerd zijn om af te drukken zijn niet geschikt voor gebruik op het internet, en omgekeerd. 


Fysieke reproducties

We kunnen fysieke reproducties leveren op verschillende materialen. Daarvoor gebruiken we een professionele Epson printer. Met behulp van hoogstaande technologie (Epson Ultrachrome K3 inkt, op pigmentbasis) kunnen onder strikte controle nauwkeurige en duurzame reproducties van museumkwaliteit worden gerealiseerd. Tevens kunnen gekalibreerde proefprints worden geleverd om uw eigen drukker in staat te stellen het werk visueel te controleren.


Apparatuur

We maken gebruik van professionele apparatuur, waaronder:

  • Canon EOS 5D Mark III of Canon EOS 5DsR, waarschijnlijk de beste SLR camera op de markt
  • Professionele objectieven
  • Professionele Elinchrom Studio Flitsset

Verschillende middelen worden gebruikt om een homogene verlichting en nauwkeurige kleur- en contrastomzetting te realiseren. Daarvoor gebruiken wij onder andere apparatuur waarmee een eigen kleurprofiel wordt gegenereerd, deze wordt in het kleurmanagementproces gebruikt. Reproducties vertonen vaak details die met het oog niet of nauwelijks zichtbaar zijn. 


Prijzen

De kwaliteit van ons werkproces is hoog, stabiel en reproduceerbaar. Hierdoor werken we erg efficiƫnt en blijven de kosten laag.


Omdat iedere situatie uniek is, hangt de prijs sterk af van het aantal werken en de lokale omstandigheden. De prijs wordt daaorm altijd in overleg bepaald. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u het contactformulier invullen via de contactpagina.

ADRES
Rivierenpark 51
4535EJ Terneuzen
Nederland

CONTACT
E-mail: info@artenscience.nl
Tel: +31 (0) 630210394